fbpx

STAIRS TO STARS

KOUČING POGRAM ZA TIMOVE I POJEDINCE KOJI IDU U SUSRET PROMENAMA

Koji nas obrazac povezuje?… Mene i vas? Koji obrazac povezuje sva živa bića? “
“Mind and Nature” Gregory Bateson

U nestalnom i neizvesnom poslovnom okruženju, tradicionalne poslovne paradigme više nisu održive. ”Klasične” analize i predviđanja kao osnova strateškog planiranja, baš kao i petogodišni ciklusi planiranja zasnovani na, u suštini, velikom broju informacija koje će za par meseci biti zastarele. Ovaj „klasični“ pristup polako ustupa mesto organizacionim sposobnostima ”drugog reda”, među kojima je vodeća upravo sposobnost kompanije da neguje brzo prilagođavanje na promenljive zahteve okruženja.

Jednostavno rečeno, održiva konkurentska prednost više nije zasnovana na veličini, obimu, proizvodnim kapacitetima ili ponudi, tj. na sposobnostima ”prvog reda” jer su one, u svojoj osnovi, statične.

Šta je rešenje?

Današnji ritam uspeha zahteva da kompanije, umesto težnje da budu najbolje u jednoj stvari, budu veoma dobre u učenju i primeni novih stvari!

Organizacije koje napreduju su one čiji timovi umeju da čitaju promene obrazaca! Uspešni timovi su oni koji brzo prepoznaju i reaguju na rane signale promena i imaju dozvolu i kapacitete da eksperimentišu u upravljanju kompleksnim sistemima.

Ključni elementi spremnosti za timsko prihvatanje promena su homogenost tima u razlikama, što je podržano dobrom komunikacijom i jasnim strateškim usmerenjem.

Korporacijski in-house program ”Stairs to Stars” je namenjen mono- i multigeneracijskim timovima u kompanijama, koji – kroz redefinisanje značenja razlika među članovima – podižu nivo zajedničkih performansi.

Program ja zasnovan na aktivnostima u tri faze.

Prva faza – TIMSKI ISKORAK
Dva i po dana aktivnosti koje otkrivaju snažne i slabe strane tima i (ponovo) uvode praksu intra- i interpersonalnog učenja o potrebi postojanja, o psihološkoj sigurnosti i timskoj normi.
Rezultat ova dva dana je kreiranje Individualnog razvojnog plana (IRP).

Druga faza – JA 2.0
RP je temelj individualnih koučing sesija svakog člana tima. Individualni razgovori pokreću uvide o prirodi i potrebama ličnih doprinosa zajedničkom rezultatu, uz osećaj zadovoljstva tokom čitavog procesa.


Treća faza – SLEDEĆI KORACI
Dva i po dana aktivnosti koje se fokusiraju na uspostavljanje timskih normi vezanih za spremnost za upravljanje promenama, uz kontinuirano unapređenje standarda ličnih i timskih ostvarenih rezultata.

Prijavite se naš newsletter. Dovoljno je samo da upišete Vašu email adresu u odgovarajuće polje i kliknete na dugme Prijava.