fbpx

KOUČING I KONSALTING ZA LIČNI I POSLOVNI RAZVOJ PREDUZETNIKA

Stairs to Stars

Firme mogu da rastu samo do granice razvoja onih koji ih predvode, najčešće – vlasnika. Usvajanje novih znanja, prevazilaženje sopstvenih uverenja o tome šta je moguće a šta nemoguće je, upravo stoga, poslovna obaveza preduzetnika, ukoliko on želi da njegova poslovna ideja – uspe.

Stairs to Stars je strukturisana metodologija koja preduzetnika vodi ka ostvarenju željenog cilja, kroz istovremeni rad u dve, uzajamno povezane, oblasti:

  • Poslovni razvoj – definisanje strateških usmerenja i željenih rezultata (konsalting)
  • Lični razvoj – prevazilaženje ograničenja koje preduzetnik sam pred sebe stavlja u formi uverenja, navika i ponašanja (koučing).

Suština Stairs to Stars metodologije je što pruža dve vrste stručne podrške:

  1. Konsultantske – za uspostavljanje viših razvojnih ciljeva preduzeća
  2. Koučing – za uspostavljanje ličnih ciljeva kroz prevazilaženje barijera da je ”nešto nemoguće”

 

ŠTA TAČNO RADE USPEŠNI PREDUZETNICI?

  • Uspešni preduzetnici brzo uče i primenjuju nove ideje, i ne odlažu donošenje odluka očekujući da će se stvari same od sebe popraviti (jer neće).
  • Traže više od jednog načina na koji mogu da ostvare željeno. Fleksibilnost pobedjuje ukoliko je praćena jasnom slikom željenog ishoda: kadgod mislimo da postoji samo jedan način na koji možemo ostvariti željeno, sebi stvaramo nepotrebni pritisak.
  • Prilagodljivi preduzetnici umeju da ”čitaju” promene i uoče prilike za nove, drugačije akcije.

 

ZAŠTO JE VAŽNO PODIĆI SPREMNOST ZA BRZO PRILAGOĐAVANJE?

U nestalnom i neizvesnom poslovnom okruženju, kada će veliki deo tekućih informacija za par meseci biti potpuno zastareo, ”klasična” predviđanja su malo efikasna. Konkurentska prednost zasnovana na organizacionim sposobnostima ”prvog reda” (veličina, obim, proizvodni kapaciteti, ponuda) je, očigledno, previše statična za brzopromenjive zahteve poslovnog okruženja. Primat za opstanak i razvoj danas preuzimaju sposobnosti ”drugog reda”, među kojima je vodeća upravo spremnost za brzo prilagođavanje.

 

KOJI JE ZNAČAJ PROGRAMA STAIRS TO STARS?

Stairs to Stars je metodologija koju je dr Brankica Ljamić kreirala kao višefazni proces koji se kreće u dva smera (poslovnom i ličnom).

Ilustracija promene do koje primena metodologije dovodi je opisana u edukativnom romanu ”Koliko si spreman da platiš?”, kroz priču o preduzetniku Marku Popoviću i njegovom putu prevazilaženja sopstvenih zabluda i neproduktivnih razmišljanja koji su ga doveli na ivicu bankrota i smestili u bolnicu.

Dr Brankica Ljamić, MCC. Promocija edukativnog romana “Koliko si spreman da platiš” u saradnji sa NURDOR-om. Kuća kralja Petra, septembar 2019.

Prijavite se naš newsletter. Dovoljno je samo da upišete Vašu email adresu u odgovarajuće polje i kliknete na dugme Prijava.