fbpx

TIMSKI KOUČING

ORIGINALNI LIDERI *

IZGRADITE SVOJ TIM IZ SNOVA

Tim je više od skupa pojedinaca koji ga čine. On se upravo i formira sa namerom da pojedinci, koji imaju različita znanja, iskustva, veštine i sposobnosti, zajedničkim aktivnim delovanjem doprinesu kolektivnom cilju.
Često upravo razlike među članovima tima uzrokuju njegovu neefikasnost i dovode do neproduktivne radne atmosfere. Do istog ishoda dolazi i kada članovi različito tumače sopstvene i uzajamne uloge i potrebne doprinose timskom rezultatu.

PLANIRATE DA OFORMITE TIM?
VAŠ POSTOJEĆI TIM IMA PROBLEMA U KOMUNIKACIJI I ZAJEDNIČKOM RADU?

Sinhronia podržava Vaš put do efikasnog i prijatnog timskog rada.

Sinhronia postulati timskog koučinga.

  1. Tim se ne stvara spontano, tim je neophodno izgraditi. – Vođa tima je onaj koji usmerava pažnju članova tima na stvaranje timskog duha kroz definisanje rezultata doprinosa, kao i pravila rada koja članovi podržavaju.
  2. Timski koučing podrazumeva rad na održavanju zajedništva u timu u svim fazama njegovog postojanja. – Vođa tima podržava održavanje timskog duha tokom vremena, kroz pravovremeno i preventivno reagovanje na ”oscilacije” u primeni dogovorenih pravila i održavanje uzajamnog poverenja.
  3. Upravljanje konfliktima u timovima može definisati domet timskog rezultata. – Konflikti sami po sebi nisu loši, oni mogu poticati od različitih ekpertiza članova tima i želje da se daju smisaoni doprinosi.
  4. Idealno, timski i individualni koučing se prepliću, jer se nadovezuju i deluju podsticajno na ostvarenje zajedničkog rezultata i lično zadovoljstvo svakog člana tima.

Preporuka

Brankicu Ljamić upoznao sam tokom njenog angažmana u Medigroup-i, najvećem privatnom lancu medicinskih usluga u Srbiji, gde sam bio rukovodilac HR odeljenja. Tokom jednogodišnjeg projekta (avgust 2015. – avgust 2016.) koji je za cilj imao poboljšanje brige o pacijentima i unutrašnje komunikacije, Brankica je osmislila i održala obuke i radionice, a sa saradnicima i realizovala individualne i timske koučing sesije za članove osoblja i medicinske timove. Bio je to veliki poduhvat/projekat, koji je uključivao rad sa 15 glavnih doktora organizacionih jedinica, 15 glavnih sestara kao i 100 lekara. Njen rad i posvećenost bili su profesionalni i blagovremeni, a njen doprinos i uticaj bili su značajni i poštovani. Njene veštine, kompetencije i rezultati koje je projekat doneo potvrdili su poverenje u nju i njen tim iz Sinhronia doo. Bez oklevanja preporučujem saradnju sa Brankicom, posebno kada su teme komunikacije (interne i eksterne) koje vode ka organizacionom razvoju.

Saša Miladinović, HR direktor

SINHRONIA VODI VAŠ TIM DO MAKSIMALNOG UČINKA I PRIJATNE RADNE ATMOSFERE.

ULOŽITE U SVOJ TIM NA VREME. PRIJAVITE SE.

* Original / Fondacija Novak Djoković

Prijavite se naš newsletter. Dovoljno je samo da upišete Vašu email adresu u odgovarajuće polje i kliknete na dugme Prijava.