fbpx

TRANSITION ESCALATOR COACHING

Transition Escalator je individualni program namenjen onima koji razmatraju ili nameravaju ili planiraju ili jednostavno žele da budu preduzetnici. Takođe, namenjen je i svima onima koji imaju sumnje koje bi želeli da razreše, a u vezi sa ovom temom.

U seriji razgovora, kroz isprepletan doprinos koučinga i mentoringa, samostalnom radu u kome je neophodno pokrenuti i druge prilazimo iz ugla relevantnih tema i dilema pojedinca, koji razmatra bitnu promenu u svom životu. Ne bavimo se kvalitetom poslovne ideje, niti preispitujemo poslovne modele. Naši razgovori vode odgovorima na lična pitanja u poslovnom kontekstu koja obuhvataju raspon od: Kako da znam da je preduzetništvo za mene? do Kako da sve to realizujem ako želim… i … i… i….?

Transition Escalator je tailor-made program, jer uvažavamo osobenost svakog pojedinca i ne priznajemo opšte smernice za pojedinačne životne priče. Svaki klijent donosi sopstvenu istoriju bavljenja ovom temom i razmišljanja o njoj. Iskustva su nam različita i naši rezultati trebalo da liče na nas same.

Preduzetništo podrazumeva i preuzimanje odgovornosti za više životnih sfera, pa bi svesnost o tome kako, kada, gde, zbog čega, sa kojim predviđenim posledicama i sa kojom namerom pred-uzimamo poslovni poduhvat, trebalo da nam pomogne u izboru sopstvenog puta.

Jednostavno rečeno, kada mirne glave preispitujemo (ne)moguće opcije dok nas srce ”izaziva” da donesemo odluku i usudimo se da rizikujemo, putovanje na koje krećemo postaje naše svesno putovanje. Možemo da odlučimo da je nešto za nas zato što nam se čini lako jer to već umemo, iskusni smo u tome. Ovakve odluke su relativno jednostavne jer nam je teren već (delimično) poznat. Sasvim je druga vrsta doživljaja i razumevanja uticaja na sopstveni život kada ”vagamo odluku” da ćemo u nešto ući iako nema garancija, nemamo iskustva i možda nismo ni sigurni da to stvarno znamo da uradimo. A iz nekog razloga, baš to nas privlači!

A možda neko drugi od nas očekuje da postanemo preduzetnici? Starija generacija, roditelji? Oni koji su nešto stvorili pa bi voleli da to ostave u rukama koje su spremne za rizike preduzetništva? Kako se uklapamo u njihovu viziju, kako stvaramo svoju? Gde nam je mesto i kako ga zauzimamo kada se čini da postoji samo jedan jedini način – onih koji su posao i započeli? Kako izbeći sukobe, ostati svoj, odati poštovanje, steći samopoštovanje, izneti svoje ideje i uspešno ih realizovati u okruženju u kome dominira provereni, uspešni način prehodne generacije?

Transition Escalator je zato i kreiran – da pomogne da bude ono što inicijalno mislimo da ne može biti. To je program razmišljanja unapred, jer želimo dobro da se osećamo čak i sa onim odlukama koje doživljavamo veoma rizičnim, svesni da one utiču i na druge. Preduzetništvo je životni stil. Ono je više od posla, a manje od života. Rizici i nesigurnost su moguće posledice ovog izbora. Isto tako i samostalnost, osećaj lične ispunjenosti i moć uticaja na druge. Kako u preduzetništvu uglavnom sami donosimo odluke, odgovornost se podrazumeva.

A preduzetnik je lider koji pokreće ljude da ostvare njegove ideje, upravljajući svim dostupnim resursima, kompenzujući one kojih nema. Moglo bi se reći, tri u jednom: preduzetnik, lider i menadžer. I o tome pričamo tokom naših razgovora…

Transition Escalator program je individualno krojen. Od polaznika se očekuje posvećenost, spremnost da se usude i, između naših viđanja, aktivno sprovedu sopstvene zaključke i namere. Od obe strane se traži otvorenost, spremnost za suočavanje sa ”teškim” pitanjima i razrešavanje dilema koje nas nepotrebno odvajaju od onog života kakav bismo mogli da vodimo – ukoliko bismo napravili izbore o preduzetništvu koje uporno odlažemo.

Prijavite se naš newsletter. Dovoljno je samo da upišete Vašu email adresu u odgovarajuće polje i kliknete na dugme Prijava.